Itališkas Bolonijos padažas ant spagetti
60 g svogūnų,
200 g maltos jautienos,
300 g šviežių pomidorų,
150-200 g vandens,
50 g lašinių,
30 g aliejaus,
30 g sviesto,
šalavijų,
bazilikų,
rozmarinų,
čiobrelių,
lauro lapų.
200 g maltos jautienos,
300 g šviežių pomidorų,
150-200 g vandens,
50 g lašinių,
30 g aliejaus,
30 g sviesto,
šalavijų,
bazilikų,
rozmarinų,
čiobrelių,
lauro lapų.
Gaminimas:
Smulkiai supjaustykite nuluptus svogūnus, lašinius, žalumynus, šalavijus ir bazilikus. Pašildykite aliejų ir sviestą, apkepinkite gautą mišinį. Tada sudėkite maltą mėsą, nuluptus ir sutrintus pomidorus, supilkite vandenį, įberkite druskos, pipirų, įdėkite rozmarinų, čiobrelių, lauro lapų. Uždenkite dangčiu ir virkite 1-1,5 val. ant vidutinės ugnies. (Retkarčiais pažiūrėkite, kad padažas nesustingtų).
(Pastaba. Į maltą jautieną galima įdėti vieną ar dvi paukštienos ar triušio kepenėles.)
(Pastaba. Į maltą jautieną galima įdėti vieną ar dvi paukštienos ar triušio kepenėles.)
SKANAUS.:)))
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą