2012 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

Spurgytės

 
 
3 stiklinių miltų;0, 5 kg varškės;
0, 5 stiklinės cukraus;
3 kiaušinių;
2 šaukštelių kepimo miltelių;
1 pakelio vanilinio cukraus;
0, 5 stiklinės grietinės;
apie 0, 5 l aliejaus,
trupučio cukraus pudros
Gaminimas:
Kiaušiniai išplakami maišytuvu su 1/ 2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską sumaišome ir įdedame grietinę bei vėl sumaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas.
Neformuokite didelių spurgų, nes viduje bus neiškepusi tešla.
Įkaitiname aliejų, kiaurasamčiu dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos (virti ant silpnos ugnies, kad viduje iškeptų, vartyti tik tada, kai spurgos pakyla nuo puodo apačios). Išgriebti irgi su kiaurasamčiu. Iškepusias spurgas atvėsiname ir apibarstome cukraus pudra.

SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą