2011 m. gruodžio 30 d., penktadienis

Austriškas šokolado tortas
  • austriskas_sokoladinis_tortas.jpg250 g juodo konditerinio šokolado (pakeisti galima paprastu šokoladu),
  • 175 g sviesto,
  • 7 kiaušinių,
  • 200 g cukraus pudros,
  • 30 g miltų (1 valgomas šaukštas su kaupu),
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių ,
  • 1 šaukštelio cukraus pudros torto viršaus pabarstymui,
Pasiruošti 23 cm kepimo formą uždaromu šonu, ištepti riebalais.

austrisko_sokoladinio_torto_gabaleliai.jpgMetaliniame inde kaitinant ant mažos ugnies, ištirpinti šokoladą su sviestu ir gerai išmaišyti.

Elektriniu mikseriu išsukti trynius su 140 g cukraus pudra, kol tryniai sutirštės (sukti apie 5 min.). Į trynių masę supilti ištirpdytą šokoladą su sviestu, gerai išmaišyti, dėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską gerai išsukti.

Kitame inde elektriniu mikseriu išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų, po truputį dedant 60 g cukraus pudros. Tuomet į šokoladinę masę įmaišyti išplaktus baltymus.

Gautą masę supilti į sviestu išteptą kepimo formą, išlyginti paviršių. Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 150 laipsnių apie 50 - 60 minučių,  kol tortas pakils ir paviršius suskerdės. Tortas bus iškepęs, kai pagalėlis įkištas į torto centrą bus drėgnas tačiau tešla nebebus tekanti.

Iškepusį tortą gerai atvėsinti ir tik tada išimti iš formos (tortas vėsdamas šiek tiek susmegs, o paviršius bus suskilinėjęs).
Skanauti atšaldytą, prieš tai pabarsčius cukraus pudra.


Ypatingai skanus ir sotus tortas, tikras smaližių skanėstas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą