2012 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

LAPKRIČIO 17 D. gimė...

Kamilė Gumbaragytė (1992m. lapkričio 17d.) - lietuvė, kuri nori visus persprogti parašydama nuostabų romaną apie Egiptą ir jo žmones. Mėgstanti skaityti knygas ir svajojanti, kad kada nors kažkas skaitys josios literatūrą. Kuria blog'ą ,,Mano. Aš. GYVENU.esu.." Jos citatos: ,,Nemirk jaunas, nes gali dar daug ką išbandyti iki žilos senatvės." ,,Atsikratyk blogų minčių, savigraužos. Tik tada pasijusi laimingas, kai nebeliks blogų emocijų.",,Būk išskirtinis, bet tuo pat metu toks, kaip visi." ,,Džiaukis gyvenimu ir gyvenimas džiaugsis turėdamas laimingą gyventoją." ,,Būk stiprus viduje, bet silpnas išorėje, nes tai - apgaulingas manevras, kuris klaidina norinčius pulti iš pasalų. Taip atpažinsi savo priešus ir draugus." ,,Jei tau trenkė į veidą, neatsuk kito skruosto. Duok atgal taip, kaip net pats nesitiki, kad taip moki: svarbu ne ūgis, bet smūgis." ,,Neeilinės asmenybės yra sukurtos tam, kad joms suklydus atsirastų įrodymai, jog pasaulyje tobulų žmonių nėra ir niekada nebus."
Danny DeVito (gimė 1944 m. lapkričio 17 d.) – italų kilmės amerikiečių aktorius, komikas, prodiuseris ir režisierius. Gavęs Emmy ir Auksinį gaublį kaip geriausias aktorius, daugybę kitų kino apdovanojimų. Vaidino seriale „Taksi“, filme „Dvyniai“ ir kt. Jo citatos: „Gerai kartais būti ant bedugnės krašto. Tu padarai geriausią, ką gali, naudojiesi galimybėmis, kai esi nesaugus“. „Žmogaus galvoje pastoviai kirba du klausimai: Kaip pririšti tą, kuris nori, kad pasiliktų? Ir kaip atsikratyti to, kuris nori, kad išeitų?"
 

Sōichirō Honda (gimė 1906 m. lapkričio 17 d. – mirė 1991 m. balandžio 5 d.) – japonų inžinierius, verslininkas, Honda Motor kompanijos įkūrėjas ir ilgametis direktorius, o vėliau patarėjas. Verslą pradėjęs nuo automobilių remonto dirbtuvės, kuri vėliau tapo motociklų ir automobilių gamykla.  Vadinamas japoniškuoju Henry Ford. Jo citatos: „Sėkmė reprezentuoja 1% tavo darbo, kuris yra likusių 99% nesėkmių rezultatas“. „Gyvenimo vertė gali būti matuojama pagal tai, kiek kartų tavo siela buvo giliai sujudinta“.

Martin Scorsese (gimė 1942 m. lapkričio 17 d.) – amerikietis filmų režisierius, prodiuseris, aktorius, gavęs daugybę kino apdovanojimų. Jo filmai: „Taksi vairuotojas“, „Pinigų spalva“, „Aviatorius“, „Kuždesių sala“, „Infiltruoti“ ir kt. Jo citata: „Nėra paprastų, lengvų dalykų. Tai kas lengva, yra sunku“.

Salomėja Nėris (gimė 1904 m. lapkričio 17 d. – mirė 1945 m. liepos 7 d.) – lietuvių poetė. Jos eilėraščių rinkiniai: „Diemedžiu žydėsiu“, „Lakštingala negali nečiulbėti“, „Kaip žydėjimas vyšnios“, „Eglė žalčių karalienė“ ir t.t. Jos citatos: „Džiaukis ir dainuok su visu pasauliu, kentėk ir liūdėk vienas.“ „Gyvenimas gražus, kai savo vidaus spinduliais jį nušvieti, kai savo vidaus šiluma jį sušildai.“ „Nenusimink dėl nesėkmės, nes vienas pralaimėjimas dažnai esti laidas dešimčiai laimėjimų“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą