2012 m. vasario 22 d., trečiadienis

Mano profesijos
 
    A
Score: 42
(artistiškas) profesijos pobūdis
Tipiški būdo bruožai: unikalus, originalus, įdomus, jautrus, ekspresyvus, kūrybingas, lakios vaizduotės, nepriklausomas, atviras, sudėtingas pasaulio suvokimas, laukia pritarimo ir pripažinimo
Veiklos: Artistiško tipo žmonės mėgsta išreikšti savo individualumą skirtingais būdais ir formomis, kaip pvz., muzika, garsais, vaidyba, šokiu arba piešimu. Jiems reikia veiksmų ir judėjimo laisvės veikloje, laike ir erdvėje tam, kad pajustų pasaulį.
Šio tipo žmonėms būdinga įšokti į nežinomą aplinką ir tyrinėti savo naująsias meno priemones. Artistiško tipo žmonės dažnai nemėgsta veiklos, kuri yra organizuota, sisteminga ar biurokratinė.
Būdingos darbo sritys: dailė, režisūra, grafika, skulptūra, taikomieji menai (keramika, stiklas ir t.t.), architektūra, dizainas, muzika (bažnyčios muzika, populiari muzika, liaudies muzika), vaidyba, šokis.
Laisvalaikio veikla: skaitymas, braižyba, eskizų piešimas, piešimas, dalyvavimas meno veikloje, koncertų, spektalių ir koncertų lankymas.

E
Score: 41
(verslo) profesijos pobūdis
Tipiški būdo bruožai: ambicingas, siekiantis karjeros, linkęs rizikuoti, apskaičiuojantis, mėgstantis kompaniją, pasitikintis, optimistiškas, mėgsta dominuoti, nurodinėti, ieško nuotykių.
Veiklos: Verslo tipo žmonės mėgsta veiklą, kurioje reikia vadovauti komandai ir siekti bendrų tikslų (pvz., ekonomikoje, politikoje, sporte). Jiems sekasi dėl jų įgimto sugebėjimo bendrauti ir oratoriškų įgūdžių. Jiems patinka priimti iššūkius ir išsiskirti iš minios, nes jie neleidžia (šalies) sienoms jų riboti.
Verslo tipo žmonės mėgsta rasti naujus įvairių problemų sprendimo būdus. Jie mėgsta praktiškai mąstyti ir naudoti savo įgūdžius. Tačiau jiems netinka darbas, kur reikia atkaklumo ir susitelkimo.
Būdingos darbo sritys: ekonomikos sritys, teisė, viešieji ryšiai, viešasis administravimas, politikos mokslai.
Laisvalaikio veikla: įvairi veikla, sportas, dalyvavimas socialiniuose renginiuose, socialinė veikla.
S
Score: 39
(socialinis) profesijos pobūdis
Tipiški būdo bruožai: humaniškas ir draugiškas, kantrus, taktiškas, supratingas, geras, linkęs padėti, bendradarbiauti, remti.
Veiklos: Socialinio tipo žmonės mėgsta tokią veiklą, kur galima socializuotis ir bendrauti su žmonėmis. Jie mėgsta patenkinti savo smalsumą ir gerinti tarpkultūrinius bendravimo įgūdžius, mokintis naujų kalbų ir tyrinėti pasaulį. Jiems mažiau patinka fizinė veikla ar rankdarbiai. Labiau būdinga koncentruotis į jausmus, mažiau į loginį mąstymą. Socialiniam tipui būdingos veiklos sritys: teikiama pagalba, aptarnavimas, mokymas, gydymas, konsultacija, ugdymas.
Būdingos darbo sritys: lavinimas pagal specialius poreikius, pradinis mokymas, įvairių dalykų dėstymas, socialinis darbas, psichologinė konsultacija.
Laisvalaikio veikla: savanoriškas (socialinis) darbas, socialinė veikla, draugiškų santykių mezgimas, šeimos renginiai, pasirodymai, šokis.

K                  (įprastinis) profesijos pobūdis
Score: 40
Tipiški būdo bruožai: laikosi taisyklių ir normų, pastebi detales, pareigingas, punktualus, atsargus, praktiškas, apskaičiuojantis, taupus, rimtas, mėgsta tvarką, formalumus ir sistemą.
Veiklos: Įprastinio tipo žmonės mėgsta sistematišką, organizuotą veiklą (pvz., rinkti duomenis ir veikti pagal taisykles). Jie mėgsta aiškias užduotis, kurioms reikia tvarkos ir punktualumo. Tokie žmonės vertina ekonominius pasiekimus, verslo ir biurokratijos produktyvumą.
Tačiau jie nėra tinkami užduotims, kur reikia kūrybos ir originalumo.
Būdingos darbo sritys: informatika, buhalterija, darbas bibliotekoje, įvairus darbas ofise prie kompiuterio.
Laisvalaikio veikla: kelionės, ekskursijos, kolekcionavimas, rankdarbiai ir skaitymas.

Advokatas (universitetinis)
Verslo teisininkas (universitetinis)
Viešojo sektoriaus tarnautojas (užbaigtas vidurinis profesinis (profesinė kvalifikacija + brandos atestatas))
Viešųjų ryšių vadybininkas (aukštasis profesinis arba universitetinis išsilavinimas - atsižvelgiant į darbo specifiką)
Įmonių teisininkas (universitetinis)
Turistinių kelionių vadovas (užbaigtas vidurinis profesinis (profesinė kvalifikacija + brandos atestatas))
Leidėjas (mokyklos baigiamasis egzaminas, aukštasis profesinis arba universitetinis išsilavinimas - atsižvelgiant į darbo specifiką)
Kavinės direktorius (profesinė kvalifikacija, mokyklos baigiamasis egzaminas, aukštasis profesinis arba net universitetinis išsilavinimas - atsižvelgiant į darbo specifiką)
Renginių organizatorius (užbaigtas vidurinis profesinis (profesinė kvalifikacija + brandos atestatas))
Parduotuvės, maitinimo įstaigos ar viešbučio direktorius (užbaigtas vidurinis profesinis (profesinė kvalifikacija + brandos atestatas))
Kelionių agentūros tarnautojas (užbaigtas vidurinis profesinis (profesinė kvalifikacija + brandos atestatas))
Profesijos konsultantas (aukštasis profesinis arba universitetinis išsilavinimas - atsižvelgiant į darbo specifiką)
Prodiuseris (universitetinis)
Diplomatas (universitetinis)
Personalo vadybininkas (mokyklos baigiamasis egzaminas, aukštasis profesinis arba universitetinis išsilavinimas - atsižvelgiant į darbo specifiką)
Nekilnojamojo turto agentas (mokyklos baigiamasis egzaminas, aukštasis profesinis arba universitetinis išsilavinimas - atsižvelgiant į darbo specifiką)
Draudimo pardavimo vadybininkas, rinkėjas ir draudimo agentas (užbaigtas vidurinis profesinis (profesinė kvalifikacija + brandos atestatas))
Archeologas (universitetinis)
Renginių administratorius (užbaigtas vidurinis profesinis (profesinė kvalifikacija + brandos atestatas))
Lėktuvo palydovas (užbaigtas vidurinis profesinis (profesinė kvalifikacija + brandos atestatas))
Apskaitos konsultantas (universitetinis)
Agronomas (universitetinis)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą